Menu Sluiten

Internet Of Things


Internet of things

Informatie over Internet of Things:

Het Internet of Things is een netwerk van fysieke voorwerpen die zijn uitgerust met sensoren, verwerkingscapaciteit, software en andere technologieën. Ze communiceren en wisselen gegevens uit met andere apparaten en systemen. Een koelkast kan bijvoorbeeld zijn aangesloten op het internet, terwijl een auto kan zijn aangesloten op een draadloos netwerk. Uiteindelijk zullen al deze dingen deel gaan uitmaken van een groter netwerk dat bekend staat als het Internet of Things.

Er zijn echter veel uitdagingen bij het creëren van een effectief en veilig netwerk voor deze technologie.

Het grootste voordeel van Internet of Things is dat het breed toepasbaar is. Bedrijven kunnen het bijvoorbeeld gebruiken om hun voorraden en toeleveringsketen te beheren en de klantervaring te verbeteren. Slimme consumentenapparaten, gebaseerd op goedkope sensoren met een laag stroomverbruik, zijn alomtegenwoordig geworden. In 2008 heeft de stad New York bijvoorbeeld elk gebouw uitgerust met een draadloze watermeter.

Voorheen moesten gebouwen door een meteropnemer worden bezocht om hun meter op te nemen. Intussen doen de nieuwe draadloze meters het werk voor hen.

Andere toepassingen van Internet of Things zijn onder meer de verbetering van de openbare veiligheid door de ontwikkeling van meer geavanceerde systemen voor vroegtijdige waarschuwing voor natuurrampen. Het kan ook betere gegevens opleveren voor vitale diensten. Daarnaast kunnen bedrijven de locaties van voertuigvloten, onderdelen, producten en exemplaren van de gezondheidszorg traceren.

Lokale overheden kunnen Internet of Things gebruiken om in realtime toezicht te houden op parkeerplaatsen, de vraag naar vervoer en de capaciteit van vuilnisbakken. Een fitnesshorloge kan een kok bijvoorbeeld vertellen wat voor soort pizza het beste is, terwijl een slimme koelkast kan vertellen of hij een nieuwe batterij nodig heeft. Info over internet of things

Feiten over Internet of things

Door autos met het internet te verbinden, kunnen autofabrikanten het traditionele model van autobezit op zijn kop zetten. In het verleden hadden fabrikanten een wapenloze relatie met hun klanten.

Met aangesloten autos kunnen zij een continue relatie met hun klanten hebben en hen gebruiksvergoedingen aanrekenen voor hun diensten. Met connected cars kan iemand zijn auto upgraden zonder daarvoor te hoeven betalen. Door gebruik te maken van deze technologieën wordt het traditionele autobezitmodel volledig getransformeerd.

Er zijn veel toepassingen voor Internet of Things technologie. Openbare veiligheidsdiensten kunnen meer geavanceerde waarschuwingssystemen voor natuurrampen ontwikkelen, terwijl bedrijven de locatie van producten en voertuigen kunnen controleren.

Andere voordelen van het Internet of Things zijn de verbetering van de openbare veiligheid door het verzamelen van informatie over verkeersopstoppingen en vervuiling. Daarnaast kan het Internet of Things worden gebruikt om een verscheidenheid aan activiteiten te automatiseren, waaronder het genereren van nieuwe inkomstenstromen. De mogelijkheden voor Internet of Things-apparaten zijn eindeloos. Er zijn talloze manieren waarop deze systemen de openbare veiligheid kunnen verbeteren.

Het Internet of Things biedt talloze voordelen voor zowel consumenten als bedrijven.

De voordelen zijn veel groter dan de kostenbesparingen. Internet of Things kan organisaties helpen hun voorraden te beheren en hun energiekosten te verlagen. Het kan ook de klantenservice verbeteren door de klantervaring te verbeteren. Het Internet of Things wordt al op veel gebieden in het dagelijks leven gebruikt.

Het Internet of Things is al beschikbaar in een grote verscheidenheid aan toepassingen. En de mogelijkheden zijn eindeloos. U hoeft er maar een paar te installeren om er de vruchten van te plukken.

Meer info over internet of things nu op www.masterchips.eu.

Tags

Automatisering | Automatiseringslandschap | Intelligente Sensoren | Internet Of Things | Iot Cloudservices | Iot Devices | Iot Gateways |