Menu Sluiten

Flash Memory


Flash memory

Informatie over flash memory:

Flash memory is een opslagmedium voor computergeheugen dat niet vluchtig is en elektrisch kan worden gewist en geherprogrammeerd. Er zijn twee hoofdvormen: NOR flash en NAND flash. Deze verschillen alleen in hun celontwerpen, die zijn gemaakt van floating gate MOSFETs. Als u meer wilt weten over deze technologie, lees dan verder! Maar laten we eerst eens omschrijven wat het is en hoe het in een computer wordt gebruikt.

Een flashgeheugen bestaat uit een raster met twee transistors op elk kruispunt.

Een poort is geisoleerd en verbonden met een controlepoort. De andere is een zwevende poort, die een waarde van 0 heeft wanneer hij verbonden is met de controlepoorten. De spanning wordt aangelegd op de stuurpoort om de waarde van de cel te veranderen. Elektronen gaan de zwevende poort binnen, die de gegevens behoudt, zelfs wanneer de stroom wordt uitgeschakeld.

Als de gegevens echter opnieuw moeten worden gelezen, kan een spanning op de vlottende poort worden gezet, waarna deze terugkeert naar de oorspronkelijke waarde.

Een voorbeeld van een flash memory is een kleine geheugenkaart. Het slaat alle informatie op die op de kaart staat. In september 2005 introduceerde Samsung een flashgeheugenchip van 2 GB. Het apparaat is in staat om bestanden, toepassingen, multimedia en andere gegevens op te slaan.

Bovendien is het snel en kan het andere toepassingen uitvoeren. Het flashgeheugen is ook compatibel met USB-C. Er is geen speciale computer nodig. Info over flash memory

Vragen over Flash memory

Een flashgeheugen is opgebouwd uit afzonderlijke cellen die op elk kruispunt twee transistors hebben.

Elke cel heeft een isolerende oxidelaag en is via een schakeling verbonden met een besturingspoort. De zwevende poort heeft een waarde van 1 wanneer hij verbonden is met de controlepoort. Wanneer er stroom op de cel wordt gezet, worden elektronen in de zwevende gate geduwd. De gegevens blijven dan bewaard, zelfs nadat de stroom is uitgeschakeld.

Een flash memorychip is een chip die op elk kruispunt twee transistors bevat.

Een vlottende poort is geisoleerd van de stuurpoort en heeft een waarde van 1. Wanneer de stuurpoort verbonden is met een vlottende poort, wordt de waarde van de cel op 1 gezet, en wanneer een spanning op de cel wordt gezet, stromen elektronen in het vlottende veld. Een tweede elektrode is verbonden met de eerste. De twee zijn met elkaar verbonden door een verbinding tussen de twee.

Een flash memorycel heeft een raster met twee transistors op elk kruispunt.

De drijvende poort is het isolerende deel van het apparaat. De besturingspoort is verbonden met de vlottende poort, die van de besturingspoort is gescheiden door een oxidelaag. Wanneer de stroom wordt uitgeschakeld, heeft de vlottende poort een waarde van 1 en blijft zij verbonden met de besturingspoort. Om te kunnen schrijven, moet een gebruiker de cel inschakelen voordat er spanning op wordt gezet.

Meer info over flash memory nu op www.masterchips.eu.

Tags

Betrouwbare Data Opslag | Data Opslag Flash Memory | Data Opslag | Flash Memory Digitale Camera | Flash Memory Mobiele Telefoons | Flash Memory Producten | Flash Memory |