Menu Sluiten

Embedded Systeem


Embedded systeem

Informatie over embedded systeem:

Een embedded systeem is een computersysteem dat is ingebouwd in een groter mechanisch of elektronisch systeem. Een embedded systeem heeft een specifieke functie, zoals het monitoren van het weer. Dit systeem is meestal kleiner dan een conventionele desktopcomputer, maar het heeft alle mogelijkheden van een desktopcomputer. Hieronder staan een paar voorbeelden van systemen die gebruik maken van embedded systemen.

Het eerste voorbeeld is het navigatiesysteem van een auto, dat gebruik maakt van een embedded systeem om te bepalen of het moet stoppen of achteruit rijden.

Een sensor meet een fysische grootheid en zet deze om in een elektrisch signaal dat door een waarnemer kan worden gelezen. Een digitaal signaal kan met een AD converter worden omgezet in een analoog signaal. Het embedded systeem zal ook een geheugen bevatten om informatie op te slaan. Het heeft twee geheugencellen, waarin de benodigde informatie wordt opgeslagen.

De processor bestuurt het systeem en verwerkt de gegevens. Tenslotte moet het geheugen beschermd zijn tegen elektrische storingen en voldoende stroom leveren om de actuatoren aan te drijven.

Een microprocessor is het hart van elk embedded systeem. De belangrijkste rol van de computer is het bewaken van de sensor inputs en het uitvoeren van controleberekeningen op de gegevens. Hij moet ook in staat zijn actuatoren te besturen door hun uitgangen in te stellen.

De processor moet over het nodige vermogen beschikken om de motoren aan te drijven. De processor is het laatste stukje van de puzzel. Een krachtig, betrouwbaar embedded systeem zal al deze taken kunnen uitvoeren en in staat zijn te communiceren met andere apparaten, die doorgaans te groot zijn voor een mens om ermee te communiceren. Info over embedded systeem

Interesse in Embedded systeem

Embedded systemen zijn alomtegenwoordig.

Ze zijn zelfs zo wijdverbreid dat ze voor ons vrijwel onzichtbaar zijn. De embedded systemen die we aantreffen in voertuigen, smartwatches en medische beeldvormingssystemen zijn gebaseerd op embedded systemen. Op de meeste van deze systemen draaien krachtige besturingsomgevingen. Ze worden gebruikt om de werking van een apparaat te besturen.

Hoewel ze niet zichtbaar zijn voor de gebruiker, is het embedded systeem een essentieel onderdeel van het toestel. Hierna volgen voorbeelden van embedded systemen en hun toepassingen.

Een embedded systeem moet de sensor inputs kunnen bewaken en op basis van de gemeten gegevens controleberekeningen kunnen uitvoeren. Het moet ook in staat zijn de uitgangen voor een actuator in te stellen. Een embedded systeem moet al deze taken kunnen uitvoeren.

Bovendien moet het een betrouwbaar apparaat zijn. Bovendien moet het in staat zijn een actuator te besturen en de in en uitgangen te bewaken. Als een verkeerscontrolesysteem bijvoorbeeld ontworpen is om de snelheid van een voertuig te controleren, moet het de snelheid van het voertuig kunnen detecteren en de remmen en het stuurwiel ervan kunnen detecteren.

Embedded systemen zijn overal te vinden. Zij kunnen in de meest uiteenlopende toepassingen worden gebruikt en zijn volledig onzichtbaar voor de gebruikers.

Er zijn echter enkele verschillen. Embedded systemen maken gebruik van krachtige besturingssystemen die zijn ontworpen om onafhankelijk van hun host-systemen te werken. Een typisch embedded systeem heeft twee geheugencellen en een A-D converter. In veel gevallen zal een sensor niet in staat zijn een bepaald signaal te detecteren, maar het wel kunnen detecteren.

Meer info over embedded systeem nu op www.masterchips.eu.

Tags

Automatiseringstechnologie | Elektronisch Systeem Hardware | Elektronisch Systeem Software | Embedded Systeem Hardware | Embedded Systeem Software | Embedded Systeem | geintegreerd Systeem Hardware |