Menu Sluiten

Elektronische Componenten


Elektronische componenten

Informatie over elektronische componenten:

Wat zijn elektronische componenten? Eenvoudig gezegd zijn elektronische componenten discrete basisapparaten die elektronen en de daarmee verbonden velden dienen. Deze elektronische componenten vormen de basis voor de meeste moderne elektronica. Voordat we echter ingaan op de verschillende soorten componenten, moeten we eerst definiëren wat een elektronische component is. In wezen is het een fysische entiteit die de werking van elektronen en de daarmee verbonden velden controleert.

De functie ervan varieert naargelang de individuele kenmerken van de elektronische component.

Een elektronische component kan passief of actief zijn. Een condensator slaat energie op in een elektrisch veld. Wanneer de actieve bron wordt ingeschakeld, laadt de condensator zich op. Wanneer de stroombron wordt uitgeschakeld, wordt de waarde van de condensator ontladen.

Hetzelfde gebeurt met een spoel, die energie levert aan een stroomkring, zelfs wanneer de actieve bron is uitgeschakeld. Er zijn verschillende soorten elektronische componenten, en zij kunnen worden ingedeeld aan de hand van hun parameters.

Condensatoren, diodes en weerstanden zijn enkele van de basiscomponenten van de elektronica. Zonder deze elementen zullen elektronische schakelingen niet werken. Geïntegreerde schakelingen integreren verschillende halfgeleiderelementen in een enkele eenheid.

Een transistor is bijvoorbeeld een transistor, terwijl een geïntegreerde schakeling verschillende componenten in een integreert. Maar dit zijn slechts de basisbeginselen. Je moet meer weten over deze componenten voordat je aan de slag gaat met het bouwen van een elektronische schakeling. Info over elektronische componenten

De discipline van Elektronische componenten

De meest voorkomende soorten elektronische componenten zijn weerstanden en condensatoren.

Weerstanden worden gebruikt om elektrische energie op te slaan en worden geklasseerd volgens hun weerstandswaarde. Ze meten de weerstand in ohm. Condensatoren worden gebruikt om een elektrische lading op te slaan en worden vaak ingedeeld in verschillende types, afhankelijk van de capaciteit van de condensator. Naast hun vermogenswaarde worden deze componenten ook gebruikt in veel andere elektronische apparaten.

Zo zijn de LEDs in een auto of een DVD speler beide soorten transistors.

Enkele van de meest populaire elektronische apparaten zijn audio- en videosystemen. Hiertoe behoren televisies, DVD spelers, microfoons en koptelefoons. Dit soort elektronica wordt ook gebruikt in machines die werken op basis van elektriciteit. Batterijen worden bijvoorbeeld gebruikt in mobiele telefoons, magnetrons en computers.

Enkele van de andere soorten elektronica zijn onder meer ham-radios, magnetrons en digitale cameras. In het algemeen zijn er verschillende soorten elektronische componenten, maar ze dienen allemaal hetzelfde doel.

Enkele van de meest voorkomende elektronische componenten zijn weerstanden, condensatoren, en spoelen. Deze componenten slaan energie op verschillende manieren op. Ze kunnen passief of actief zijn, en ze kunnen ook gemaakt zijn van plastic, metaal, of een combinatie van beide.

In feite zijn de meest gangbare typen elektronica gebaseerd op hun type. Sommige zijn inductief. Een batterij is bijvoorbeeld een niet-geleider, terwijl een andere een elektromagneet is.

Meer info over elektronische componenten nu op www.masterchips.eu.

Tags

Automatisering Van Gebouwen | Automatisering Van Machines | Automatisering Van Processen | Elektronische Componenten | Industriele Geheugenkaarten | Leveranciers Elektronische Componenten | Leveranciers |